Bir Fincan Güzellik

06-12-2022 17:31
Bir Fincan Güzellik

Doğanın sunduğu şifalı ve değerli bazı bitkilerle güzelliğinize güzellik katmak mümkün. Hibiskus, halk arasında ebegümeci ya da gülhatmi olarak adlandırılır. Bütünsel sağlık yolundaki en etkili bitkilerden biri olmasıyla bilinir. Hibiskus çiçeğinin kuru yaprakları hibiskus çayı yapımında kullanılır ve aslında hibiskus bitkisinin ününü sağlayan da hibiskus çayının sağlığa etkileri ve lezzetidir. Hibiskus bitkisi, antioksidan bakımından zengin olması ile bağışıklığı destekler. Kan basıncının düşürülmesi, kilo kaybı desteği ve yüksek C vitamini içeriğiyle sağlığınızı korumaya yardımcı en iyi arkadaşlarınızdan olmaya adaydır.

Doğada bulunan birçok bitki, cilt üzerinde yarattığı etkiler nedeniyle kozmetik sektöründe tercih edilir. Bu bitkilerden biri olan gotu kola, birçok cilt sorununun çözümüne yardımcıdır. Anti-aging özelliği ile cilt kırışıklıklarını azaltmaya yardım ederken, ciltteki sivilce ve yaraların iyileşmesine destek olur. Aynı zamanda vücutta kolajen sentezinin uyarılmasından da sorumlu bu bileşik için “güzelliğin sırrı” demek yanlış olmaz. Ayurvedik tıp ve geleneksel Çin tıbbında uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Isırgan yaprağı, geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılmaktadır. Eski Mısırlılar döneminde artrit ve bel ağrısını tedavi etmek için bitkisel ilaçlara temel madde olarak eklenmiştir. Zengin bir antioksidan kaynağıdır ve kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Turunçgiller ailesinden portakal, sağlığa birçok faydası olan meyveler arasında yer alır. İçeriğinde bulunan C vitamini, A vitamini, potasyum, folik asit ve diyet lifi ile portakalın; kansere neden olan serbest radikaller ile savaşma, hücre hasarını engelleme, bağışıklık sistemini geliştirme, mikroorganizmalara karşı koruma bağırsak hareketlerini düzenleme gibi yararları bulunur.

Portakal yağı, tatlı portakalın kabuklarından soğuk sıkım yoluyla elde edilir. Taze, canlı, karakteristik kokusu duyularınıza; hücre yenilenmesini destekleyişi ve kolajen üretimini uyarışı sağlığınıza hitap eder. Bedensel ve ruhsal gerginliği azaltarak gevşeme sağlar.

Kuşburnu; C ve E vitamini, fenolikler, karotenoidler, astaksantin, organik asitler ve esansiyel yağ asitleri içeren mükemmel bir fitokimyasal kaynağıdır. Antioksidan özelliğe sahiptir, dolayısıyla oksidatif hasarın rol oynadığı kanser, kardiyovasküler hastalıklar ve diğer bazı kronik hastalıklara karşı doğal bir koruma sağlar. Hem dünyada hem de ülkemizde sık kullanılan şifa kaynağı bu bitki, enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı vücudu güçlendirmeye yardımcı olur. Kuşburnu bitkisinde çok yüksek oranda bulunan C vitamini, kolajen üretimini uyarır. Cildin daha sıkı ve genç bir görünüme kavuşması, kırışıklık oluşumunun geciktirilmesi gibi olumlu etkiler sağlar. Kuşburnu içeriğinde bulunan astaksantin ise, kolajenin parçalanmasını önleyerek yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının önüne geçilmesine destek olur.

Her biri kusursuz aromalara sahip zengin içeriği ve yumuşak içimiyle 6 değerli bitkiyi doğru oranlarda bir araya getirerek oluşturduğumuz “Collagenic Herbal Tea by Dr. Müller” özel harmanı, sizi keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Doğanın sunduğu şifalı ve değerli bazı bitkilerle güzelliğinize güzellik katmak mümkün. Bitkilerin güzel dünyasına "Collagenic Herbal Tea by Dr. Müller" ile adım atın. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.