Hafiflemenin Lezzetli Hali

08-12-2022 09:10
Hafiflemenin Lezzetli Hali

Doğadan bize armağan bitkiler, doğru kullanıldıklarında vücudumuza sağlık armağan ederler.

Dünyanın hemen hemen her ülkesinde bulunan mısır bitkisinin üst kısmında yer alan püsküller, C ve K vitamini, çinko, bakır, demir, potasyum gibi önemli mineraller içerir. Mısır püskülü, geleneksel Çin tıbbında prostat sorunları, sıtma, idrar yolu enfeksiyonları ve kalp hastalığı gibi çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılır. Bu bitki, zengin bir flavonoid antioksidan kaynağıdır. Kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düzenlediği bilinir. Bedenin su tutmasını engeller ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi de bulunmaktadır.

Avokado yaprağı, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında, yağ yakımında ve içeriğinde bol miktarda bulunan glutatyon enzimi sayesinde yaşlılığın geciktirilmesinde güçlü bir destektir. Bu değerli yapraklar, bağışıklığı güçlendirici çinko, kemikleri güçlendirici kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerir. Doğal antioksidan flavonoidler bakımından da oldukça zengindir.

Düşük kalori, yüksek lif ve yüksek antioksidan içeriği ile de dikkat çeken kiraz, sadece meyvesiyle değil sapları ile de harikalar yaratır. Antioksidan ve idrar söktürücü (diüretik) etkileri bulunan kiraz sapı aynı zamanda enfeksiyonlara karşı korunmayı veya mevcut iltihaplanmaları gidermeyi destekleyebilir. İdrar atımını arttırıcı etkisiyle vücutta ödem kaybını destekler. Sakinleştirme ve toksinlerden arındırma gibi özellikleri de bulunur.

Vitamin ve mineral deposu olan vişne, içeriğindeki betakaroten ve antosiyanin sayesinde antioksidan özelliklere sahiptir. Bu değerli özleriyle serbest radikallere karşı savaşarak vücudu toksinlerden arındırır, cildin daha parlak ve güzel görünmesine yardımcı olur. Tatlı ekşi lezzetiyle vişne, A ve C vitaminleri, sodyum, potasyum ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengindir. Dondurularak kurutulmuş vişne ise taze vişnenin besin değerlerini %97 oranında muhafaza ederken, orijinal lezzetin ve kokunun kaybolmasına izin vermez. Ayrıca düşük glisemik indekse sahip olmasıyla kan şekerini hızlı yükseltmez. 
 
Her yudumda tazelenmek, rahatlayarak gevşemek ve keyifle hafiflemek için her biri kusursuz aromalara sahip 4 değerli bitkiyi bir araya getirerek oluşturduğumuz “Wellbeing Herbal Tea by Beowell” özel harmanı sizi masalsı bir yolculuğa davet ediyor.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.