Mükemmel Demleme Nasıl Yapılır?

04-11-2022 10:13
Mükemmel Demleme Nasıl Yapılır?


Kahvaltı sofralarının baş tacı, akşamları dinlenme keyfinin en güzel eşlikçisi, sıcak sohbetlerin vazgeçilmezi… Zamanı değişse de değişmeyen tek şey çayın hayatımızdaki yeri. Doğanın bize sunduğu en zarif armağanlardan olan çayı doğru demleyerek çaydan aldığınız hazzı arttırmak mümkün.

-İyi Çay Seçimi
Tat, lezzet ve sağlık yararları söz konusu olduğunda en önemli unsur kaliteli çay yapraklarını seçmektir. Çayınız ucuz ya da pahalı olabilir, önemli olan lezzetinden ödün vermemesidir.

-Suyun Önemi
Su miktarı iyi ayarlanmalıdır. Çay yaprakları suda rahatlıkla hareket edebilmeli ve tüm yapraklar su ile temas edebilmelidir. Her çay, aromasını farklı bir sıcaklıkta verir, bu nedenle mükemmel çayınızı hazırlamadan önce çayınızın etiketinde yazan demleme sıcaklığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Basitçe siyah çay için su sıcaklığı 90 ila 100 °C, yeşil çay ve diğer bitki çayları için 75 ila 80 °C civarında olmalıdır. Sert olmayan, kireçsiz, pH 7-8 seviyelerinde su kullanılmalıdır.

-Demleme
Çayın türüne göre değişse de ortalama demleme ölçüsü 250 ml su için 2,5 gram çay şeklindedir. Kullanacağınız su, birkaç saat dahi bekletilmemiş olmalıdır. Demleme, doğanın yapraklarda yarattığı iyiliğin dışarı çıkarılışıdır, bu yüzden çayın püf noktası demde gizlidir.

-İlave Lezzetler
Çaya yapacağınız eklemeleri daima en sona saklamalısınız. Çayın türüne bağlı olarak, tarçın, zencefil, elma, limon veya bal ekleyip harikalar yaratabilirsiniz. Bu sizin çayınız, hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtan bardağı siz hazırlamalısınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.