Sağlık Kaynağı: C Mix

14-12-2022 09:27
Sağlık Kaynağı: C Mix


C vitamini, kan basıncının düşmesinden demir emiliminin artmasına, yaraların çabuk iyileşmesinden bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına kadar çok çeşitli yararlı etkilere sahiptir. Bu özel vitamin, sağlıklı cilt ve güçlü saç oluşumuna yardımcı olurken yüksek antioksidan özelliğe de sahiptir. C vitaminden zengin meyveler bu vitaminin yararlı etkilerini barındırır.

Turunçgiller ailesinden limonun geçmişi 2000 yıl öncesine kadar dayanır. Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemi destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Limonda bulunan pektin lifi, midede genişler ve daha uzun süre tokluk sağlar. Pektin lifinden yararlanmak için limonu bütün halde tüketmek gereklidir. Limon suyu pektin içermediğinden limon suyu eklenmiş içecekler aynı etkiyi oluşturmaz. Bir adet limon, referans günlük alımın yaklaşık %51'i oranında C vitamini sağlar. Limonda bulunan antioksidanlar, eklemlerde artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.

Turunçgiller ailesinin bir diğer üyesi portakal, sağlığa birçok faydası bulunan meyveler arasında yer alır. İçeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini, potasyum, folik asit ve sitrat ile portakalın; hücre hasarını engelleme, kansere neden olan serbest radikaller ile savaşma, bağışıklık sistemini destekleme, mikroorganizmalara karşı koruma gibi etkileri bulunur.

Portakal içerdiği C vitamini sayesinde hücre hasarını engeller, kansere neden olan serbest radikaller ile savaşır. Bağışıklık sistemini destekler ve mikroorganizmalara karşı korur. Yaşa bağlı maküler dejenerasyonu yavaşlatarak göz sağlığını destekler. Bununla birlikte demir emilimini arttırarak anemiyi iyileştirmeye yardımcı olur. Yine vitamin içeriği sayesinde özellikle solunum yolu hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Turunçgiller ailesinin küçük üyesi mandalina, %85 oranında su içerir. Önemli bir C vitamini kaynağıdır ve muhtemelen sağlık yararlarının büyük çoğunluğu yüksek C vitamini içeriği sayesindedir. Mandalina, ayrıca vücutta A vitaminine dönüştürülen ve meyveye turuncu rengi veren antioksidan olan beta-kriptoksantin içerir. Ek olarak B1, B6, B9 ve potasyum gibi vitamin ve mineralleri bulundurur.
Mandalina, zengin ve besleyici içeriği sayesinde bağışıklığı destekleme, kansere karşı koruma, beyin, cilt ve kalp sağlığını geliştirme gibi çeşitli sağlık yararlarına sahiptir.

C vitamininden zengin meyveler keşke her mevsim birlikte olsa ve kolayca ulaşabilsek diyenlerdenseniz size iyi bir haberimiz var. Dondurarak kurutma yöntemi ile her mevsim ilk günkü tazeliğinde istediğiniz meyveye ulaşmanız mümkün. Dondurularak kurutulmuş C vitamini zengini C Mix meyveler, mevsiminde toplanmış taze meyvelerin besin değerlerini %97 oranında muhafaza ederken, orijinal lezzetinin ve kokusunun kaybolmasına müsaade etmez.
Limon, portakal ve mandalina kokusu dört mevsim sizinle olsun…


Kaynaklar

Joshipura KJ, Hu FB, Manson JE, Stampfer MJ, Rimm EB, Speizer FE, Colditz G, Ascherio A, Rosner B, Spiegelman D, Willett WC. The effect of fruit and vegetable intake on risk for coronary heart disease. Ann Intern Med. 2001 Jun 19;134(12):1106-14.
Li C, Schluesener H. Health-promoting effects of the citrus flavanone hesperidin. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Feb 11;57(3):613-631.
Liguori I, Russo G, Curcio F, Bulli G, Aran L, Della-Morte D, Gargiulo G, Testa G, Cacciatore F, Bonaduce D, Abete P. Oxidative stress, aging, and diseases. Clin Interv Aging. 2018 Apr 26;13:757-772.
Lv X, Zhao S, Ning Z, Zeng H, Shu Y, Tao O, Xiao C, Lu C, Liu Y. Citrus fruits as a treasure trove of active natural metabolites that potentially provide benefits for human health. Chem Cent J. 2015 Dec 24;9:68

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.